אתרים לעסקים קטנים ובינוניים |בנייה,פרסום וקידום | רונית אטלינגר - שאלות ותשובות- בניית אתרים,פרסום וקידום לעסקים קטנים
 
רבים מבין בעלי העסקים הקטנים /המקומיים מתלבטים על מידת נחיצות אתר אינטרנט לעסק. מבחינתם הלקוחות מגיעים מפה לאוזן ..
זה ודאי נכון שעדיין המלצה אישית היא ההמלצה הטובה ביותר,אך מעבר לכך היום בנוסף להמלצה של חבר או מכר הלקוח הפוטנציאלי שלכם יחפש אתכם גם
באינטרנט.


הוא יחפש לקרוא על השירות שלכם, לקרוא המלצות באתר, ולדעת יותר על מנת להחליט אם לפנות אליכם. האתר משמש ככרטיס ביקור לא פחות חשוב מכרטיס הביקור המסורתי. הלקוחות הפוטנציאליים יעדיפו לפנות לבעל המקצוע המצויד גם בכרטיס ביקור וגם באתר אינטרנט המכבד את בעליו.

אלו כללי השוק החדשים. בעל אתר נתפס בעיני הלקוח הפוטנציאלי כרציני,מקצועי, ואיכותי יותר, ולכן כדי להתחיל ליצור נוכחות באיטרנט יש צורך באתר שיש לו כתובת משלו (לא בתוך אינדקס או mini site ) והוא מעוצב גרפית כראוי.

יש עסקים הנותנים דגש לעיצוב הגראפי של האתר  מבלי לשים לב לטקסטים,לכתיבה השיווקית לאינטרנט, לעריכה והגההבמצב זה גם אם העיצוב עשה את שלו- איכות התוכן- או רשלנות בכתיבה הנכונה- היא זו שתבריח את הגולש.
הדרך שלי בהקמת אתר היא בשילוב מנצח של תוכן ועיצוב
...

רוב לקוחותיי מגיעים מפה לאוזן - האם אני זקוק באמת לאתר ?

ראשית אני מאמינה שלכולם יש מקום. לכל בעל עסק מתאים סוג לקוחות אחר - מדובר לא בהתאמה לא מחיר ועלויות אלא התאמה ברמה האישית. שירות של בנייה וקידום אינה עבודה חד פעמית המסתיימת במפגש חד פעמי עם הלקוח - בדומה לשירותים רבים.

לכן חשוב ביותר לבדוק תחילה את הכימיה האישית הפשוטה הנוצרת או לא נוצרת עם בונה האתרים הפוטנציאלי.  לגופו של עניין, מבחינת הלקוח אני מהווה one stop shop בנושאי שיווק, פרסום,קידום אתרים ובניית אתרים באינטרנט לעסקים קטנים ובינוניים.

ז"א סל שירותים מלא לעסק בתחום האינטרנט במשרד אחד. וזה יתרון רב ללקוח..
קהל היעד שלי - בעלי/ות עסקים קטנים ובינוניים, היות ושם הערך המוסף שלי גדול יותר.   המטרה שלי כאשת מקצוע אינו מסתיים רק במתן שירות של בניית אתר או קידום אתר.  במקרים רבים אני מפחיתה את מידת החשש מהאינטרנט מה שגורם להתייחסות שונה של בעל העסק- האינטרנט הופך מאויב /מאיים לידיד מועיל..

היות ובניית אתר מבחינתי הוא לא זבנג וגמרנו.. אני משתדלת לא לקחת יותר מ-2-3 פרויקטים של בניית אתר בחודש. תהליך אפיון אתר,מטרות,קהל יעד,תכנים ועוד.. יכול להיות קצר (פגישה אחת) או מתמשך (עד 4 פגישות) תלוי במוכנות ובמיקוד של הלקוח.

אני עוזרת ללקוח למקד ולגבש את הזהות העסקית שלו, זה חלק מהתהליך שאני מתחברת אל הלקוח (ברמה האישית) ומסייעת לו לצקת את המסרים ,האני מאמין שלו,את הייחודיות שבו כבעל עסק אל תוך אתר אינטרנט
.

יש היצע גדול של בוני אתרים ומקדמי אתרים -מה היתרון של עבודה איתך ?

איך יוצרים עמוד בית אפקטיבי לאתר שלי ?

החלק החשוב והעיקרי ביותר בבניית אתר הוא יצירה של עמוד בית.
עמוד הבית צריך "ללכת בין הטיפות" או יותר נכון לשמור על שביל הזהב בדיוק מירבי- מחד לתת את המידע והאפקט מבחינת העיצוב שיהוו טיזר לגולש להיכנס ולהעמיק בין דפי האתר,ומאידך לא להעמיס מידע רב מדי שיגרום לבריחתו של הגולש מתוך התחושה של "מרוב עצים לא רואים את היער"..

לכן המלל צריך להיות מדוייק וקולע .. ועמוד הבית צריך להיות מבחינת "מגלה טפח מכסה טפחיים"..יש אתרים שמציגים את כל מרכולתם בעמוד הבית ויש המציגים רק פריט אחד או שניים בצורה המיטבית.

חשבו - לאיזו חנות הייתם נכנסים לזו המציגה את שלל מוצריה בחלון הראווה או לחנות שחלון הראווה מוקפד,נקי ומאפשר הצצה למה שנסתר מאחורי חלון הראווה?  
אני מקנה חשיבות רבה הן לעיצוב והן לתוכן ,לסלוגן, לבאנר (כיתוב ועיצוב) בשל הערך הייחודי לעמוד הכניסה לאתר שלך.
 

האם מומלץ לבנות אתר מכוון גוגל או מכוון לגולש -מה ההבדל?

מבחינה מקצועית אני רואה את האתר מנקודת המבט של שני הלקוחות העיקריים שלי: האחד הוא הגולש האנושי והשני (שלפעמים חשוב יותר) הוא המנוע האולטימטיבי- גוגל..
 
גוגל מבחינתי הוא לקוח שחשוב להשביע את רצונו ויהי מה. ז"א אם קיימת דילמה שבה יש צורך לערוך פשרה בעיצוב ולבנות את האתר באורינטציה שיווקית המתאימה לגוגל- אני משכנעת את הלקוח לפשרה..בכל פרויקט של בניית אתר אני רואה לנגד עיניי את המטרה העיקרית –להשאיר את הגולש באתר ולמנוע ממנו יציאה חפוזה..

אם הגולש נכנס לאתר,איתר מיידית את הנושא המעניין אותו וקיבל מענה לשאלותיו- אני רואה בכך הצלחה..
מאידך, יש אתרים ש"שעושים את זה" ברמה העיצובית  אך הגולש אינו מוצא ידיים ורגליים בתוכן. במקרה זה האתר מחטיא את מטרתו.  כאשר אני נותנת חוות דעת על אתרים קיימים – זהו אחד הפרמטרים החשובים שאני שמה את הדגש- הגולש צריך לאהוב את העיצוב אך גם להתמצא באתר תוך שניות..

בדרך עבודתי בבניית אתר אני בעיקר מתחברת ללקוח ברמה האישית ומתחקה אחר הצבעים שהוא אוהב, סוגי אתרים שמצאו חן בעיניו , התחושה הכללית אותה הוא רוצה להעביר לגולש ..

לפעמים מספיקה אמירה של הלקוח גם מבלי שהתכוון ודרכה אני יוצרת קונספט לאתר..

לכן חשוב לי לערוך מפגש פנים מול פנים(אפשרי באמצעות הסקייפ) ולפעמים יותר מפגישה

עד אשר אני בטוחה שהצלחתי לפענח את מטרתו של הלקוח וליישם זאת לאתר מוצלח שיענה על מטרתו.

מהם הדרכים להגדיל את מספר הפניות מהאתר שלי ?


85% מכלל תנועת הגולשים המגיעים לאתרי אינטרנט כיום, מגיעה ממנועי החיפוש.
75% מתוך כלל תנועת המשתמשים במנועי החיפוש לא עוברים מעבר לעמוד התוצאות הראשון.

לכן, אם אינכם מדורגים בין 20 המקומות הראשונים בהקשר רלוונטי לתחום העסק שלכם, רוב הלקוחות הפוטנציאלים שלכם פשוט יחלפו על פניכם מבלי לדעת שהאתר קיים.


גוגל הוא המלך הבלתי מעורער של הרשת.. שליט אבסולוטי..וכל שנשאר לנו כנתינים דלי זכויות לעשות הוא לנהוג לפיה הכללים והחוקים הגוגלים..

בשנים האחרונות גוגל מתחשב גם בבעלי אתרים שאין להם סיכוי להיות בעמודים הראשונים אצלו בקידום האורגאני.

אני ממליצה על ניהול קמפיין בגוגל. באמצעות פרסום בצד שמאל של תוצאות החיפוש מה שנקרא "קישורים ממומנים" .פרסום זה
מאפשר לעסקים קטנים לקבל חשיפה מרבית לקהל היעד ממוקד. פרסום במנוע החיפוש גוגל מהווה את אחד הכלים החשובים לעסקים קטנים. בעלויות תקציב נמוכות יחסית ניתן להגיע לתוצאות טובות .. והעיקר תוצאות מיידיות..

אני מקפידה על מתן אבחון ומגדירה בהערכה את פוטנציל ההצלחה של הקמפיין.
יש מוצרים/שירותים שקמפיין גוגל מבחינת עלות- תועלת לא יהיה האופטימאלי עבורם- ויש שירגישו את העלייה במספר הפניות בטווח הקצר. לכל אחד מבעלי העסקים חשוב לי להתאים את הפרסום הנכון בגוגל.
 

אתר תדמיתי לעסק - כמה טיפים ועצות לבניית אתר

לקוחה שהיגיעה למשרדי הביעה אכזבה גדולה מהאתר שהקימה לפני שנים.

מבחינתה האתר לא "סיפק את הסחורה". לקוחות חדשים לא הגיעו דרכו למרות הכניסות הלא מעטות, ונדמה שהאתר הפך ל"פיל אינטרנטי לבן" .
בבדיקה ראשונית של האתר אובחנה הבעיה: האתר אינו מייצג נכונה אותה כבעלת עסק ולא את המוצרים והשירותים שברצונה למכור דרת האתר. . היות והלקוחה התרגלה אל אתרה ואהבה את אשר ראתה קשה היה לשכנע אותה שגולש שנכנס לאתר בפעם הראשונה לא ישוב אליו בפעם השנייה. הפניתי את תשומת לבה שלכל אתר יש כ-4 שניות של חסד לרכוש את תשומת לבו של הגולש.. 4 שניות קריטיות של "לחיות או לחדול" בעבור כל אתר.

אם האתר לא עובר את מבחן הזמן הקצוב עבורו הוא נדון לכישלון עסקי. קשה להציב מראה אמיתית מול הלקוח ולאמת אותו מול המציאות שבה האתר עושה עבורו שירות דוב. אני תמיד ממליצה ללקוחות לפני שהם מעלים את האתר לאוויר להיוועץ עם איש מקצוע שייתן חוות דעת אוביקטיבית ויפנה זרקור למה שטעון שיפור.

כאשר שאלתי האם לפני השקתו נצפה האתר על ידי אנשים נוספים התשובה שקיבלתי הייתה בלתי מספקת; חברים וקרובי משפחה נתנו פידבק חיובי. שיערתי שכך היה והיה לי חשוב להעביר את המסר ללקוחה: לא תמיד ביקורת טובה היא הביקורת הטובה עבורך. מאוד קל לחבר לומר "אתר יפה" או "אתר נחמד" אך תשובה כזו לא תאפשר לבעל האתר להסיק את המסקנות הנכונות .

אם ברצונכם לדעת בצורה מהימנה מה יעלה בגורלו של אתרכם – בקשו ושאלו בפורומים שחבריהם אינם מכירים אתכם , או בקשו את הצעתו של איש מקצוע עוד בטרם אתם מעלים את האתר לרשת –
איש מקצוע חיצוני שאינו מעצב האתר או המתכנת, כזה שתסמכו על דעתו האובייקטיבית.
פעמים רבות ייעוץ כזה יעשה את ההבדל האם פניו של האתר להצלחה או כישלון..
לקוחה שהיגיעה למשרדי הביעה אכזבה גדולה מהאתר שהקימה לפני שנים.

מבחינתה האתר לא "סיפק את הסחורה". לקוחות חדשים לא הגיעו דרכו למרות הכניסות הלא מעטות, ונדמה שהאתר הפך ל"פיל אינטרנטי לבן" .